Tips

Afbeelding tips

De vakantie komt er weer aan.
Veel mensen denken dat in de vakantie de meeste inbraken worden gepleegd, maar …… uit cijfers van de politieregio’s blijkt dat dit niet juist is. Tijdens de vakantieperiode neemt het aantal inbraken landelijk af. Dit is ook verklaarbaar.

Er zijn een aantal factoren, waardoor het voor de inbreker onaantrekkelijker is om in te breken, zoals;
•  het is echter langer licht
•  er lopen meer mensen op straat
•  mensen slapen lichter bij warm weer.

Daarom wordt er in de vakantie minder ingebroken. Dat wil niet zeggen dat u niet zorgvuldig moet omgaan met het afsluiten van ramen en deuren. Dat moet u juist wel! Als u op vakantie gaat, zorg voor voldoende preventieve maatregelen. Download hier de folder vakantietips

Voorkom flipperen. Doe de deur op het nachtslot!
De afgelopen weken is gebleken dat deze vorm van inbreken steeds vaker voorkomt in enkele plaatsen. Neem maatregelen om dit te voorkomen. Zoals u wellicht in de laatste week van december 2005 op de tv heeft gezien, komt het “flipperen” op sommige plaatsen in Nederland steeds vaker voor.

Wat is “flipperen”?
Met behulp van een stevig plastic plaatje wordt de dagschoot van het slot van de deur terug gedrukt. Het werkt niet overal even makkelijk, maar als de deur enige speling heeft in het kozijn is dit zeker mogelijk. De inbraak wordt meestal later ontdekt. Er is namelijk geen schade aan de deur of het slot en de inbreker kan geruisloos binnen komen.

Is dit te voorkomen?
Jazeker en op een wijze die niets kost. Doe de deur op het nachtslot, ook als u enige tijd boven op zolder bent in uw woning. Hiermee voorkomt u deze manier van inbreken.

Autosleutels
Een woninginbraak wordt ook gepleegd om de sleutels van uw (vaak duurdere) auto te bemachtigen. Leg autosleutels niet in het zicht (keukentafel of trap).